top of page

Medlemsinformation

Vi hoppas att du ska trivas i vår fina bostadsrättsförening.

 

Här följer lite information och regler
som kan vara till hjälp för dig som är nyinflyttad.
Vårt hus är byggt 1926 och består av 47 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten är ett hörnhus med 2 entréer och förbindelseövergång på vån 5. Föreningen övertog fastigheten 1 februari 2000. Stambyte skedde 2001/2002 då även 3 vindsvåningar byggdes och hela taket fick ny plåt. Trapphusrenovering och målning har skett 2005. Samma år byggdes också balkonger till de
flesta lägenheter mot innergården. Ett kontinuerligt förbättringsarbete har pågått i fastigheten
sedan övertagandet. Som boende i huset är du mer än välkommen att gå med i vår Facebookgrupp.

Styrelsen

Sammanträder en gång per månad utom i juli och augusti. Årsstämma hålls i maj/juni varje år och då väljs styrelse för nästkommande år. Nuvarande styrelse framgår av anslag i entréerna. Bostadsrättsföreningens stadgar skall du få av mäklaren. Skulle så inte vara fallet kan stadgarna tillhandahållas av styrelsens sekreterare.

Styrelsen består av:

Kim Andrews, Ord.ledamot (Ordförande)

Marie Thunberg,  Ord.ledamot (Sekreterare)

Håkan Onsjö, Ord.ledamot

Erik Grönstrand, Ord.ledamot

Jonas Nilsson, Ord.ledamot

Susanne Blom Bååth, Ord.ledamot

Mikael Dahl, Suppelant

Tomas Konradsson, Suppleant

2

Boendeinformation

Ditt lägenhetsnummer finns angivet på lägenhetsdörren.

Fastighetens kabel-TV leverantör är ComHem.

Ring Kundtjänst tfn 0771-550000 och gör anmälan.

 

Fastigheten har också bredband via fiber, uttag finns monterat i samtliga lägenheter. Leve- rantör av bredband via fiber är Ownit, och anmälan kan göras på www.ownit.se, alternativt deras kundtjänst på tfn 08-52507300.

Gas distribueras av Fortum Värme, kundservice tfn 020-46 00 00. Om du ska demontera gas- mätare eller ändra ledningsdragning m m kan du kontakta Fortum och få förteckning över behörigt VVS-företag.

 

El levereras av Fortum. Ring Kundtjänst 020-46 00 00 eller din elleverantör och gör flyttanmälan.

Föreningen beställer och monterar namnskylt på dörren i mässing till alla nyinflyttade. Förutom en tillfällig namnskylt vid eventuell väntan på skylt i mässing är det inte tillåtet med egna skyltar eller klistermärken.

Flera lägenheter mot gården har balkonger. Dessa fungerar också som utrymningsväg vid brand. Mot gatan får inga balkonger byggas och här är brandskyddet tillräckligt eftersom brand- kårens stegar når alla lägenheter.

Värmen till lägenheterna regleras centralt via sensor som mäter utomhustemperaturen. Elemen- ten kan också justeras individuellt.

Om du låst dig ute eller glömt din nyckel måste låssmed tillkallas. Styrelsen har ej extra nycklar.

3

Renovering

Många nyinflyttade vill gärna bygga om eller sätta sin egen prägel på den nya lägenheten. De regler som gäller för renovering och underhåll i lägenheten framgår av föreningens stadgar. Kortfattat kan man säga att ytskikt alltid är ok att renovera, och i vissa fall även flytt/rivning av vägg(ar). Det är inte tillåtet att genomföra renovering/ombyggnad som innefattar flytt eller änd- ring av stammar (vatten/ventilation).

Kontakta alltid styrelsen före renovering påbörjas, för godkännande och för aktuell information och/eller rådgivning. Styrelsen är inga experter, men har samlade kunskaper och erfarenheter efter otaliga renoveringar genom åren. Om ni anlitar hantverkare, försäkra er om de har en täck- ande försäkring, speciellt vid arbete som rör badrum/våtutrymmen, vatten/avlopp, elektricitet och ventilation. Vid renovering, se alltid till att skydda hissen från skräp och skador, och städa hissen efter er.

4

Ekonomi

Föreningens redovisning handläggs av extern redovisningsbyrå (Fastighetsägarna) som också skickar avgiftsavier kvartalsvis. Avgiften till föreningen betalas månadsvis. Autogiro eller elektro- nisk faktura finns som alternativ.

5

Fastighetsskötsel

Detta ombesörjs av Fastighetsägarna enligt anslag i entréerna.

6

Gård

Gården har cykelställ, utemöbler och grill som alla medlemmar kan nyttja. Det finns inget bok- ningssystem för gård/grill, men den är tillräckligt rymlig för att många ska kunna samsas. Om ni har behov av samtliga stolar och bord, t.ex. för en större middag, sätt gärna upp en lapp på re- spektive anslagstavla i god tid innan. Kuddar till stolarna finns i regnsäkra plastlådor till höger om cykelstället.

Övriga regler är de självklara; städa undan ordentligt efter er, rengör grillgaller och töm askan i behållare under respektive grill, lägg tillbaks kuddarna där ni tog dem. Och framförallt, visa re- spekt för de grannar som kan tänkas störas av hög volym, sena kvällar, eller annat.

7

Hiss

Ge det en extra sekund och stäng hissdörren ordentligt efter dig. Hissjour finns enligt anslag i hiss eller entréerna. Vid eventuell renovering av er lägenhet, och behov av att transportera skräp, verktyg och liknande, skydda hissen från skador och nedsmutsning.

Soprum

Hushållssopor och grovsopor skall kastas i soprummet, ingång från gatan i porten till vänster bredvid entrén till Rörstrandsgatan 19.
 

Bilden ovan visar hur soprummet är organiserat. Boende i huset skall slänga sina sopor i den inre delen av soprummet, ni måste alltså öppna även gallergrinden. Nyckel till gallergrinden är samma som ni använder för ytterporten. Utrymmet direkt innanför porten är enbart till för våra restauranger. Hushållssopor, glas, kartong, tidningar och grovsopor skall slängas i avsedd be- hållare, anslag med direktiv är uppsatta över respektive behållare. Vänligen respektera anvis- ningarna, sophämtningen blir oerhört kostsam för föreningen om sopor slängs i fel kärl.

Hushållssopor töms 2 ggr/vecka, vanligtvis måndag och torsdag. Grovsoporna töms 1 g/vecka, vanligtvis onsdagar.

Vid behov av grovsoprummet, visa gärna hänsyn ifall restaurangen har gäster på uteservering- en. Isåfall kanske grovsoporna kan lämnas vid senare tillfälle?

Trapphus

Anslagstavlan i respektive entré får användas av alla boende. Kanske du vill informera dina grannar om förestående fest, du kanske vill sälja/köpa/skänka bort något. Det är inte tillåtet att röka i våra entréer och trapphus. Ytterdörren öppnas med den kod som alla får via styrelsen. Portkod byts när så anses lämpligt, d v s när styrelsen anser att det är dags. Styrelsen informe- rar om kodbyte i god tid före bytet. Inifrån trapphusen öppnas ytterdörren med den knapp som finns vid sidan om dörren. Låskåpan får inte brytas annat än då dörren inte går att öppna med låsknappen. Ytterdörren går också att öppna med nyckel utifrån men då måste man se till att dörren stängs ordentligt.

Entreport och gårdsport på Rörstrandsgatan 19 har en motoriserad öppningsfunktion. Båda dör- rarna funkar på samma sätt;

  • För inpassering – slå kod, tryck in knapp och håll intryckt i 3 sekunder. Dörr öppnad och hålls öppen i 10 sekunder.

  • För utpassering – tryck in knapp och håll intryckt i 3 sekunder, dörr öppnas och hålls öp- pen i 10 sekunder.

    Normal passage utan att använda motoröppnaren går naturligtvis också bra. Knappen mot gårdsporten är placerad ovanför trappan ner till gården, för att underlätta hantering av cyklar. Fördröjningen på 3 sekunder är till för att hålla nere tiden med öppna dörrar, framförallt på vin- tern för att undvika kallras och ökade uppvärmningskostnader.

10

Tvättstugan

Tvättstugan bokas på bokningstavlan som är uppsatt utanför tvättstugan. Bokad tvättid som inte utnyttjats inom 1 (en) timme får användas av annan boende. Det är endast den boende som har bokat tvättid som ensam får utnyttja hela tvättstugan. Efter användande skall golvet sopas och torkas och övrig rengöring ske. Se även till att ta bort er bokning från tavlan, ifall ni inte ämnar tvätta vid samma tid månaden efter. Tänk på att lämna tvättstugan i det skick som du vill ha den. Mer information finns anslaget på tvättstugedörren.

11

Övrigt

Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Det är inte tillåtet att ställa skräp/gamla möbler etc i gångarna utanför, pga brandrisk/utrymning. Det är inte tillåtet att ta bort kåpan över låsvre- det till ytterdörrar och tvättstugan. Kåpan skyddar låset och öppnas dörren med vredet sätts låssystemet ur funktion.

För de lägenheter som har eldstäder (enbart vindsvåningarna) är dessa anmälda, besiktigade och godkända. Detta gjordes vid bygget av dem. När det gäller underhållet av eldstaden, med tillhörande rökgång, så är det du som medlem i föreningen som ansvarar för detta. Kostnad för sotning (vart 4e år) samt brandskyddskontroll (vart 8e år) står medlemmen själv för. Om det har gått mer än 4 år sedan eldstaden sotades beläggs den med eldningsförbud, och då måste både eldstaden och rökgången provtryckas innan de får tas i bruk igen. Sotningsprotokollet ska alltid skickas till Styrelsen efter genomförd sotning/brandskyddskontroll.

Vi har 2 stycken ”huskrogar” i vår fastighet, restaurang Tavolino (f.d Rött) och restaurang Son- nenkeller (f.d Humlehof). Båda dessa erbjuder mat till rabatterade priser (10-20%) för medlem- marna i föreningen, var inte rädda för att påminna dem om detta ifall de inte känner igen er .

Vid övriga frågor, tveka inte att kontakta styrelsen.

För att komma i kontakt med ngn i styrelsen, se telefonnummer på anslagstavlan i respektive entré, eller skicka e-post till: drejskivan.brf@gmail.com. Av miljöskäl och för att hålla ned kost- nader och ser vi gärna att vi i fortsättningen kan kontakta er via e-post, för information och andra ärenden. Om vi inte redan har er adress, skicka gärna ett mail till styrelsen.

12

Viktiga Telefonnummer

ComHem kabel-TV – 0771-550000
Ownit (www.ownit.se) bredband via fiber – 08-52507300

Fortum gas och el - 020-46 00 00

bottom of page